Abborrfiske

Abborren fiskar vi den kallaste och varmaste tiden på året. Abboren och då speciellt de större exemplaren tycks vara extra svåra att komma i kontakt med speciellt på vintern tycker många, men om man träffar rätt vad gäller plats, bete och tidpunkt så kan man få ett helt fantastiskt fiske!

Vinter

När isen ligger tjock över Gamlebyviken så känns ibland livet hopplöst ty det är lång tid kvar till den rätta fiskesäsongen, dock finns det ett ljus i mörkret nämligen pimpelfiske efter abborre som vid vissa tillfällen kan ge minst lika mycket spänning och naturupplevelse som att fiska med spö och rulle på öppet vatten! 

Om man vill nå framgång så gäller det att studera sjökortet och hålla koll på botten strukturen! Ofta så fiskar vi i och omkring grynnor men även långgrunda strandkanter brukar kunna ge bra med fisk. Men ibland kan det vara ide´att söka fisken, och då speciellt den större abborren, på djupare vatten som t.ex en farled.

Vi fiskar både med balanspilk och vertikalpilk med en tydlig likhet nämligen limkrok! Limkrokar i olika färger och storlekar är ett måste för att nå framgång, pimpelkroken "54an" är en lokal favorit!

Sommartid

På sommaren, och då speciellt de soligaste och varmaste dagarna brukar ge bäst med fisk. Sök efter grynnor som håller stora stim med löja, man ser ofta abboren jaga dessa små fiskar i ytan i en hissnande fart och då gäller det att vara med på noterna! Vassruggar och långgrunda stränder kan också hålla stim med löja.

En poppulär metod är att fiska med jiggar i olika färger och storlekar efter dom rovrandiga abborrarna, testa gärna olika djup och hastigheter med jiggen och arbeta betets rörelsemönster med vevstopp och spöknyckningar.

En annan poppulär metod är att helt enkelt att meta med en död löja på kroken!

Det går även bra att fiska Abborre med fluga och då med streamers i olika färger och storlekar, bra flugor är wolly bugger, zoonker och andra fiskimmitationer. Fiska gärna med en riktigt snabb hemtagning!

För mer info eller frågor kontakta klubben! / Skitfiske mvh GSFK