Torrfluga i Risebo 28/5

Vi träffas i Risebo klockan 15:00 för att tillsammans försöka lura några regnbågar mitt under de stora dagsländornas kläckningsperiod . Ta med fika för en hel kväll.

Samåkning från pressbyrån i Gamleby vid 14:30.

Kontakt: Jocke: 0703659428,  joakimjohansson6@gmail.com

Torrflugefiske i strömmande vatten 5/6

Vi träffas vid pressbyrån i gamleby vid 09:00 för gemensam färd till Mariannelund och dom vakande små öringarna i antingen brusaån eller silverån (beroende på kläckningar).

Innan vi startar fisket så stannar vi till vid den nyanlagda fauna passagen(fiskvägen) i brusaån.

Detta är ett lite krävande fiske då det kan vara svårt att komma åt att kasta vid många ställen varpå man får improviser lite. Vadarbyxor är att rekomendera.

Vi tar med mat och fika för en heldag och är beredda på att komma hem lite senare på kvällen.

Kontakt: Jocke: 0703659428 joakimjohansson6@gmail.com

Följ med till kusten och prova fiskelyckan efter näbbgädda!

Ni kan få lite information om näbbgäddan. Ett hett tips när man fiskar näbbgädda är att använda silkestråd istället för krok. Näbbgäddan har väldigt många små tänder i sin långa smala mun och när den hugger snurrar den runt och fastnar då i garnet lättare än en krok. Vi träffas någon gång i slutet av maj eller början av juni då näbbgäddorna går in för att leka och äta. Håll utkik på hemsidan om tid och plats.

Kontaktperson Cecilia Ahlsén 076-260 91 03

Tjejfiske på Hasselö Västerviksskärgård 3-5 juni

Vi åker med postturen från Gränsö kanal 11.00 för att i två nätter på Hasselö vandrarhem, hyra cyklar så vi kan ta oss till det vackra Sladö och försöka att drilla näbbgädda. Det finns även möjlighet att komma ut över dagen kontakta Anette på Hasselö för mer info om boende och taxi till Hasselö.

Vid frågor kontakta Cecilia Ahlsén 076-260 91 03

Välkomna på årets läger på Ulleviö 9 juli till 10 juli

Vi fiskar från land och från båtar, vi pratar fiskeknep, fiskeetik och annat smått och gott, mycket praktiskt fiske. Vi fixar mat över öppen eld och berättar fiskehistorier och mycket mer. Vi sover över i Segelsällskapets klubbstuga på Ulleviö.

Pris 650 kr då ingår mat, betesbox eller spö

Information: Cecilia Ahlsén 076-260 91 03 platserna brukar ta slut fort håll utkik på startsidan efter anmälan.

Öringspan 29/10

Vi träffas klockan 11:00 vid pressbyrån i Gamleby för gemensam färd till något av vattendragen i kommunen för att spana efter lekande öring. Oömma kläder och något rejält på fötterna är att föredra. Även en kikare och polariserande solglasögon kan vara bra. Vi tar med fika för en heldag i fält.

Val av lokal sker efter förutsättningar.

Kontakt: Jocke:0703659428 joakimjohansson6@gmail.com

Öppet KM i Gäddfiske (Hösten 2016)

Vi Håller traditionen vid liv med ett årligt Klubbmästerskap i Lång Gädda. Datum och mer information kommer under årets gång då vi försöker att inte krocka med andra tävlingar.

Kontakt: Kristoffer Berg  kristofer_berg@hotmail.com